Bahçeşehir sakinleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, anlamını, ağırlığını yeterince sahiplenemedi. Pazar yürüyüşü yapanların sayısı Gölet tören alanına katılanların toplam skorundan daha iriydi.
|
Öğrenciler, kamu görevlileri, zorunlu katılımcılar ve siyasiler dışında sivil halk refleksi maalesef çok silikti.
Kökleri 20'li yaşları aşan stk yapıları, web portalında daldan dala sıçrayan, eylem, fedakarlık, mesuliyet zamanı gelince biz sadece sevda tarafındayız diyerek hemen buharlaşan uzantı kampları ortalıkta görünmezken, aynı anda sekiz on derneğe üye olup, her anons vaktinde podyuma çıkan şahsiyetler aşırı sevimsizdi. Bahçeşehir'in gerçek sahibi olan halkın dayanışmaya bu kadar uzak olmasının sebebi, belki de sıfatları yorgun sözde yöneticilere duyulan antipatinin iç sesiydi.
LAF OLSUN
Siren çaldı.
Saygı duruşu kriteri tamamlandı.
Banttan yayın İstiklal Marşı, sönük dudaklara baskın çıktı.
Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz kamu temsiliyetinin ana damarıydı.
Mevlüt Uysal,
Nurettin Ertemel,
Bahçeşehir'in muhtarları,
Mhp,
Hdp,
Vatan Partisi,
Saadet,
Bahçeşehir Rotary, Onurkent Derneği, Bahçeşehir Lions, Boder, Halk müziği koro grubu, Bahçeşehir Musıki Derneği, Bahçeşehir Güldeste sanat müziği ekibi, Bahçeşehir Tenis Kulübü'nün aristokratları, sendika yöneticileri, site müdürleri, facebook fenomenleri, iş adamları dernekleri ve diğerleri yoklar arasındaydı.
Geçmiş dönemlerin aksine, alternatif kutlama programına gerek dahi duyulmadı.
Son not; Tören sunumunu yapan kadın öğretmen konuşma akışında Atatürk adının önüne, başkumandan, ulu önder, büyük devlet adamı, kahraman asker gibi tanımlamalar koymadı.
Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına diyerek derinliği sıradanlaştırdı.
Durumun farkında bile olmayan mevcut kitle, anıt önü fotoğraf şerbetiyle günü kapattı.
|