Kayabaşı Mahallesi muhtarı Doğan Azat. Başakşehir ilçesinin en çalışkan, en yürekli, en fedakar, en titiz, en özenli muhtarı. Mesleğin yüz akı, toplumun iftihar imzası.
|
Bölgesine dair yaşamsal problemlerle bire bir ilgileniyor.
Beni aşar, görevim değil, yapabileceğim bir şey yok, muhatabı başkası, burayı arayın, şuraya mail atın gibi kolaya kaçma örneklerini asla sergilemiyor.
‘’Ben sadece muhtarım, elimden ne gelir ki’’ edebiyatına kesinlikle sığınmıyor.
Yerel halk, herhangi bir konuda sıkıntı yaşadığında, kamu kurumlarından, merkezi idareden, yetkili birimlerden önce muhtarını arıyor.
Çünkü muhtarına güveniyor.
Çünkü, muhtarına inanıyor.
Doğan Azat, muhtarın has markası, çözümün büyük ustası.
Elinden geleni, emeğinden gideni, çabasını ve alın terini koşulsuz feda ediyor. Mahallesinin hak ve hukukunu korumak için canla başla mücadele veriyor.
Gönlü güzel, varlığı kıymetli, emeği değerli muhtarımız Kayabaşı-Kayaşehir hattının güncel bilgilerini ZerParola ile paylaşıyor;
HAZİNE ARAZİSİNE GÖZ DİKTİLER
Kayabaşı köyümüzün tam karşısında, Şamlar Kıranı dediğimiz bölgede 202 dönüm hazine arazisi var. Burası hepimizin ortak değeri. Bazı fırsatçılar seçim döneminin öncesini, sonrasını fırsat bilerek ilgili yere yapı çıkmak istediler. İş makineleri, kepçeler geldi. İnşaat faaliyetlerine girişildi. Konunun ne olduğunu anlamak için araştırma yaptık. Yasal olmayan durumla karşı karşıyaydık.
Biz ses çıkarmasak, belki de çok kısa süre içinde proje oluşturulacaktı. Resmi makamlarla iletişim sağladık.
Başakşehir Belediyesi ekipleri, uyarılarımız üzerine tamamlanmaya çalışılan imalatı yıktı. İş makinelerinin mühürlenmesi işlemi gündeme alındı. Köyümüzü ve bölgemizi yeni bir işgalden kurtarmış olduk. Mutluyuz.
SESİMİZE KULAK VERİLSİN
Başakşehir mahalle muhtarları olarak, kısa bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile toplantı yaptık.
Toplantıda söz aldım ve mahallemin sorunlarını aktarmaya çalıştım.
Bakan Kurum, bazı bilgi paylaşımlarımdan memnun olmasa da, gerçeği ve sürecin içeriğini tam olarak anlatmak zorundaydım.
Bölgedeki TOKİ şerhi, arsalarımızın durumu ve imar hakları konusunda beklentilerimizi dile getirdim.
11 Temmuz Perşembe günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Başakşehir Belediyesi yöneticileri önemli bir toplantı gerçekleşecek.
Sonuçlarını merakla bekliyoruz.
GÜNEŞ ENERJİSİ HAYAL KIRIKLIĞI
Toki, Kayaşehir’de, özellikle 11-12-13 ve 14.bölgelerde ürettiği konutlarda güneş enerjisi sisteminden yararlanmayı planlamıştı.
Diğer bölgelerin çoğunda da benzer durum söz konusuydu.
Fakat, güneş enerjisi panellerinden verim alınamadı.
Kullanılan malzemeler kalitesiz olunca, galvaniz borularda deformasyonlar başladı. Doğal enerjiden istifade edilemediği gibi, sular kirlendi. Ortada büyük bir mühendislik kusuru var.
Aynı şekilde binaların ısı yalıtım performansları da problemli.
Vatandaşlarımız beni arıyor ve şikayetlerini dile getiriyor.
TOKİ kurumsal yönetiminin ve teknik yetkililerin acilen bu önemli sorunlara çözüm bulması gerekiyor.
BÜYÜYORUZ
54 bin seçmen sayısıyla Başakşehir’in en kalabalık mahallesiyiz.
Kayaşehir’de vatandaş profili değişme sürecinde.
Üçüncü havalimanının işlerliğe kavuşmasının ardından, Evvel İstanbul, Adım İstanbul, Avrupa Konutları, Makro gibi yerleşim alanlarında pilot, hostes, havalimanı personeli daire satın almaya başladı. Park Mavera gibi sitelerde ise çoğunluğu Arap olan yabancı yatırımcı, oturumcu oranı giderek fazlalaşıyor.
TOKİ, bölgeye 65 bin konut yapmayı planlıyor.
Henüz 35 bin konut üretildi.
24.bölgenin karşısında, yeni sosyal konutlar imal ediliyor.
Kuraya çıkıldı, sonuçlar açıklandı.
Kayaşehir büyüyor, sorunlar devam ediyor.
İMAR BEKLİYORUZ
Kayabaşı Köyü’nde 3 milyon metrekarelik alan özel şahısların mülkiyetinde. Bu yerlerin 1 milyon metrekaresi köylünün, kalan 2 milyon metrekaresi bizim de tanımadığımız, bundan 20 yıl, 25 yıl önce arsa satın alan yatırımcıların. Yani, zannedildiği gibi 500 köylüyü ilgilendiren bir sorunu konuşmuyoruz. Aksine, doğrudan 20 bin, dolaylı olarak 50 bin kişiyi kapsama alanına alan önemli bir konuyu tartışıyoruz. Diğer tarafta planlanmamış alan var ki, orası köylünün yeri. Zamanında ilk planlar yapılırken, TOKİ projeleri bölgenin doğusuna, vatandaş arsaları bölegnin batısına konumlansın diye konuşuldu. Yerlerimizden, düzenleme ortaklık payı adı altında % 38.5, kamu ortak paylaşım alanı adı altında %17.5 kesinti yapıldı.
TOKİ ile beraber inşaata çıkacaktık.
TOKİ, 35 bin konut yaptı, biz bir çivi bile çakamadık.
UCUZA KAPATMAK İSTİYORLAR
TOKİ nezdinde, Kap alanı içinde kalan yerlerimizin metrekaresi 200 liradan, köy alanında kalan yerlerimizin metrekaresi 730 liradan değer buluyor. Paraya sıkışan vatandaş yerlerini bu fiyattan satıyor.
TOKİ, aynı yerleri 5-6 bin liradan pazarlıyor.
Ortada büyük bir haksızlık tablosu görüyoruz.
Köy insanı 3-4 bin lira gelirle yaşamaya çalışan halk kesimi.
Aylık bazda 2.500 lira kredi borcu ödeyebilecek durumda değiller.
Bu zamana kadar gerek Başakşehir Belediyesi, gerek TOKİ, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizlere defalarca söz verdi.
Sorunun vatandaş lehine çözüleceğinin vaatleri iletildi.
Ancak, şu ana kadar en ufak bir somut sonuç gelişmedi.
Biz sürecin içinde olma ısrarımızı sürdüreceğiz.
Hakkımızın ve halkımızın savunucusu olmaya devam edeceğiz.
Er, ya da geç yıllarımızı alan bu kaosa dur diyeceğiz.
|