Başakşehir Belediyesi tarafından projesi açıklanan ve Kayaşehir 7.Bölge'den başlayan etabın 2.4 kilometrelik bölümü tamamlanan bisiklet yolu, amacının dışında kullanılmaya başlandı.
|
Mevcut yolun daraltılarak 240 santimlik boşluğa sığdırılmaya çalışılan parkur, özel araçların, kamyonların, bebek ve pazar arabalarının önlenemez işgaliyle fonksiyon dışı kaldı.
KAYAŞEHİR DOĞRU YER Mİ?
Başkan Yasin Kartoğlu, projenin hedefini açıklarken, şehir içi alternatif ulaşım tercihi yaratmak istediklerini belirtmiş, özellikle öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde bisikletle seyahat etmelerinin amaçlandığını dile getirmişti.
Ancak, plan tutmadı.
Kayaşehir'de bisiklet sayısını doğru hesaplayamayan Kartoğlu, 110 bin kişinin yaşam sürdüğü bölgede, yoldan bozarak, bisiklet yolu yaparak, hem trafik yükünü artırdı, hem de kuralsızlığa alan açtı.
Örneğin, belediye otobüsü daralan yolda durağa yaklaşamıyor.
Yolcu binişini sağlamak için yolun ortasında durmak zorunda kalıyor.
Arkadaki araçlar uzun kuyruklar oluşturuyor.
Trafikte beklemek istemeyen sürücülerin bisiklet yoluna girerek, usulsüz şekilde kullanım yapmaları büyük tehlikelere davetiye çıkarıyor. Scooter ve bisiklet süren kent sakinleri, araçlarını kucağına alarak, ilerlemek durumunda kalıyor.
ÖNLEM ŞART
Vatandaşlar bisiklet yolunun amacının haricinde kullanılmaması için giriş çıkış noktalarına hidrolik bariyer, ya da elektronik kapan yapılmasını talep ediyor.
Böylece, hem otomobil, kamyon ve kamyonetlerin girişinin engellenmesi, hem de el arabalarıyla geçişlerin önüne set çekilmesi gerekliliği bildiriliyor. Başakşehir bisiklet yolu toplam 11.3 kilometre. Gidiş geliş yönünde, 12 kilometre 600 metre uzunluğunda bir güzergaha sahip.
Projenin tüm etapları tamamlandığında, Kayaşehir 7.Bölge'den bisiklete binecek yurttaşlar, Şehir Hastanesi, Millet Bahçesi, Kent Meydanı, Millet Kıraathanesi, Fatih Terim Stadyumu, Sular Vadisi, Metrokent ve Oykakkent'e kadar uzanan bir aks üzerinde spor yapabilecek.
|