BİLAL ATAMAN Bahçeşehir Mobilyacılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı
Bünyesinde değerli markalar barındıran, kaliteli tasarımları ve çağdaş mobilya tarzı ile beğeni toplayan, özgün konsepti ile fark yaratan mobilya kasabası. Üniversite kampüsünü andırıyor. Kendine has yaşam akışı, enerjisi, atmosferi var. Stil sahibi üretim atölyeleri, şık mağaza vitrinleri, ürün çeşitleri ve devamlı yenilenen çizgisi ile rahat alışverişin standartlarını yaşatıyor. Özelliği çok, avantajları fazla.
|
Bu büyük organizasyonun önemli emek sahiplerinden, Bahçeşehir Mobilyacılar Çarşısı yönetim kurulu başkanı sayın Bilal Ataman ile, projenin bütününü konuştuk. Dünden bu zamana yaşanan değişimleri, kat edilen mesafelerin derinliğini ve gelişim kriterlerini başkana sorduk.
Bahçeşehir Mobilyacılar Çarşısı’nı tanıyalım.
2002 yılında çoğunluğu Çağlayan’dan gelen 10 esnafın kooperatif mantığıyla hayata geçirdiği bir proje. Ofis mobilya mağazalarını tek çatı altında toplamak amacıyla kurulmuş. Ofis Mob adını almış ve ticari hayatına başlamış. Türkiye’de ilk kez denenen bir konsept olması bakımından, ana projenin özgün bir ruhla yapılandırıldığını düşünüyorum. Takip eden aşamalarda mağaza sayısı çoğaltılamayınca, süreç farklı bir tarafa yol almış. Ev mobilyalarının öne çıkması 2004-2005 yıllarına rastlar. Bölgedeki gelişmeler, nüfus artışı, konut projelerinin yoğunlaşması, karma bir mobilya çarşısı ile yola devam etme zorunluluğunu doğurmuş.
Şuan 60 dönüm üzerinde, 146 mağaza ile hizmet veriyoruz. Doluluk oranımız yüzde 80 civarında. Alt cephesi ve üst tarafı cadde olan, ciddi emlak değerine sahip bir lokasyon burası.
Sanayi imarlıyız. Çarşımızın kıymetinin farkındayız. Bölgemize büyük değer kattığımıza inanıyoruz. Bu gerçekler ışığında, olabildiğince hassas davranıyoruz.
Bilal Ataman nasıl başladı?
Diyarbakır’dan geldim. 1989 senesinde, İstanbul Güngören’de Atamanlar Mobilya markasıyla ilk mağazamı açtım. Yirmi yıla yakın Güngören’de hizmet verdim. Atölye düzeni kurarak koltuk imalatına başladım. 2004 yılında Bahçeşehir Mobilyacılar Çarşısı kısmet oldu. Dükkanımızı hazırladık ve Atamanlar Mobilya mağazasının şubesini faaliyete başlattık.
Son iki yıldır işlerimi oğlum Zeynel Abidin Ataman’a devrettim.
Halen, Güngören ve Bahçeşehir mağazalarımız devam ediyor.
Doğtaş ve Kelebek markalarının bayiliğini alarak hizmet portföyümüzü biraz daha genişlettik.
Yönetimdeki kaçıncı döneminiz?
Başkanlıkta altıncı yılım. Ondan evvel, dört sene kadar başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştim. Yöneticilik bazında toplam on yılı geride bırakıyorum. Değerli yönetim kurulu arkadaşlarım Fahrettin Şaşmazer, Veysel Aydoğan, Mustafa Karabulut, ve Şerif Kaya ile beraber Bahçeşehir Mobilyacılar Çarşısı’nın idari yapısında katkı vermeye çabalıyorum.
Çarşı genelinde son altı yılda neler değişti?
Altyapı sorunlarının çözümünü gündemin ilk sırasına aldık. Çarşımızın geçmiş evrelerinde kuyu suyu kullanılıyordu. Şebeke suyunu bağlattık. Kaliteyi artırdık. Doğalgaz hattı yoktu, hallettik. Bazı dükkanların dış cepheleri son derece kötü durumdaydı. Fiziki olarak müdahale edilmesi gerekiyordu. Bina giydirmelerinde standart getirdik. İmaj olarak mobilya temasını içeren kreatif görsellerin kaplanmasını sağladık. İlgili çalışmalar beş altı ay kadar sürdü.
Bu süre zarfında bizlere sabır gösteren esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Öte yandan, peyzaj, aydınlatma, asfaltlama, çevre düzenlemesi gibi çalışmaları gerçekleştirdik.
Çarşımızın eksiklerini giderme yönünde ciddi performanslar verdik.
Öncelikli hedefleriniz neler?
Projemize yeni markalar dahil etmek istiyoruz. Bu konudaki iletişimlerimiz sürüyor. Zebrano, Millenium Mobilya gibi markalar çarşımızla ilgileniyor. Fakat, onların talep ettiği büyüklükte, ikili üçlü dükkanların birleştirilmesinden oluşan mağaza bulmakta zorlanıyoruz. Teknik koşulları sağladığımız an, mobilya sektörünün çok güçlü isimlerine bünyemizde yer verebileceğiz.
Yataş, Kelebek, Doğtaş, Teleset, Güney Cam, W Klasik Weltew, Alfemo gibi popüler isimlerin yanına, en az onlar kadar cazip ve sükseli kurumlar ekleyeceğiz. Mobilya fuarları düzenlemek istiyoruz. Özel alışveriş etkinlikleri oluşturmayı düşünüyoruz. Şenlik havasında, eğlence havasında, indirim, fırsat günleri koordine etmeyi arzuluyoruz.
Sitemizin bazı bölümlerinde depolar bulunuyor. Bunları kısa zamanda boşaltarak, yerine örnek mağazacılık projelerini devreye alacağız. Çok iyi mobilya markalarını ağırlayacağız.
Sattığınız ürün gruplarını tanıyalım.
Ofis mobilyaları, bahçe mobilyaları, ev mobilyaları, aksesuar, halı, perde, züccaciye, ray dolap üretimleri, koltuk döşeme atölyeleri, ithal mobilya grupları, ahşap imalatçıları, cam mobilyalar, antika mobilyalar. Oldukça geniş ürün yelpazesine sahibiz. Özel ölçülere, mekanın boyutuna göre imalat yapabilme kapasitemiz var. Fiyat aralığımız İstanbul piyasasına göre çok uygun.
Bu kadar ürün çeşidini, aynı mecrada, aynı ortamda, benzersiz fiyatlara satın alabilmek, tüketici açısından gayet olumlu bir seçenek. Kalite konusunda iddialıyız. İki bin liraya koltuk bulmak ta mümkün, 20 bin liraya da. Biz, doğru ürünleri, makul etiket ve geniş tercih imkanlarıyla beğeniye sunmakla mükellefiz. Profesyonelliğin gereğini yapıyoruz.
Esenyurt Belediyesi’nden talepleriniz var mı?
Yerel belediye bir nevi bizim paydaşımız. Bir çok süreci beraber götürmek durumundayız. Belediyemiz peyzaj anlamında, oturma bankları konusunda, çöplerin hijyen şartlarına uygun ve zamanında toplanması noktasında güzel hizmetler üretiyor. Çarşı içine giren nakliye tırları en büyük sorunumuz. Saatlerce işgal yapıyorlar ve esnafları mağdur durumda bırakıyorlar. Belediyeden ricamız, tırların giriş çıkış disiplini hakkında düzenleme getirmesi. Bariyer sistemine destek vermesi. Usulsüz parklanan araçlar hakkında denetimlerin etkinleştirilmesi. Güzel röportaj çalışması adına ZerParola ekibine teşekkür ediyoruz.
|