|
|
|
|
|
28 Aralık 2016 Çarşamba 21:50
|
|
|
1548
|
|
|
0
|
|
|
|
|
Dr.Orçun OKUR İstinye Üniversite Hastanesi Başhekimi
İstinye Üniversite Hastanesi, Esenkent- Bahçeşehir yolunun hemen başında, Akbatı AVM'nin tam karşısında, ultra modern fonksiyonlu şık binasında hizmete girdi.
|
domperidone 10mg domperidone sirop go Değerli yatırım maliyeti, üst boyutlu hizmet kalitesi, tartışmasız kadro yetkinliği, muhteşem teknoloji kapasitesi ve imrenilecek altyapı zenginliği ile bölgenin sağlık anlayışına yeni paragraflar açan işletme, kamu kimliğini ve vakıf hastanesi olma özelliğini üniversite imajıyla güçlendirdi.
Yenilikçi bakış açısıyla, geniş vizyonlu düşünce ağıyla, zarif üslubuyla ve samimi tavırlarıyla sorularımıza net cevaplar veren genç başhekimi heyecanla, gururla ve merakla dinledik. Bölge için, İstanbul için, Türkiye için, Ortadoğu ve yakın Avrupa coğrafyası için çok önemli bir sağlık yatırımı olarak nitelendirilen hastanenin ilgi çekici proje öyküsünü ve kurumsal gerçekliğini öğrendik.
En özet haliyle, nasıl bir projeyle karşı karşıyayız?
İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Yataklı Sağlık Hizmetleri’ne bağlı, Liv konseptli bir vakıf üniversite hastanesiyiz. İstinye Üniversite Hastanesi olarak, tüm branşlarda eğitim ve asistan eğitimi verebiliyoruz. Kadro kısıtlaması olmayan akademik bir kurumuz. Kısaca Türkiye'de tanı ve tedavi uygulanan 90’ı aşkın sağlık branşının tamamına hakimiz. Tüm bu branşlarda yeni tedavi yöntemleri konusunda aktif çalışmalarımız devam ediyor.
Sizi farklı kılan ne?
Bu soruya birçok yönden yanıt verebilirim. Çok donanımlı ve geniş olanaklar sunan 9 ameliyathanemizle hizmet veriyoruz. Biri lazer diğeri müdahale olmak üzere 2 adet göz ameliyathanemiz ile göz sağlığına yönelik çok yönlü hizmet veriyoruz. Ayrıca, bir tane tüp bebek müdahale ameliyathanemiz hazırlanıyor. Hastanemizde tüp bebek, sperm ve yumurta bankacılığı konusunda başarılı uygulamalara tanık olacağız. Bunlarla birlikte toplamda 12 ameliyathane ile hizmet veriyor olacağız.
35 adet genel yoğun bakım yatağımız mevcut. Her yoğun bakım yatak odası bağımsız bir yerde bulunuyor. Aynı holler kullanılmadığı için iç içe geçmiş bir alan söz konusu değil.
Yoğun bakım odaları kayan kapılarla birbirlerinden ayrılıyorlar. Böylece enfeksiyon riskini de ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Çok riskli hastalara hizmet veren yedi adet izolasyon odamız var. Bu hastaların bağışıklıkları düşük olduğu için onları muhtemel enfeksiyonlardan korumak amacıyla izole ediyoruz.
Hastanemizde organ, doku ve kemik iliği nakilleri yapılabilecek. Böbrek, karaciğer, pankreas, akciğer, hatta kalp nakilleri gerçekleşebilecek altyapıya sahibiz. Kemik iliği nakli konusunda grup olarak zaten çok ileri seviyedeyiz. Başarı geleneğimiz İstinye Üniversite Hastanesi'nde de devam edecek.
Kurumsal çatı ve açılımları hakkında konuşalım biraz.
“Herkes İçin Sağlık” mottosuyla Türkiye’nin dört bir yanına kaliteli sağlık hizmetini götüren, son teknoloji teşhis ve tedavi yöntemleriyle sektörde fark yaratarak zincirin halkalarını çoğaltan Medical Park; yenilikçi, dinamik yaklaşımıyla kısa zamanda sağlıkta trendleri belirleyen Liv Hospital ve 2015’ten beri kişiye özel sağlık hizmeti, erken teşhis, etkin tedavi ve hasta konforunu ön plana çıkaran VM Medical Park hastaneleri gücünü “MLP Care” çatısı altında birleştirdi.
MLP Care, sağlık sektöründe kendi sınıflarının liderliğini üstlenen bu üç önemli sağlık kurumunun güçlü yanlarını bir araya getirerek bir sinerji yaratmak ve ortaya çıkan bu sinerjiyle dünya sağlık sektöründe global bir oyuncu olma amacıyla yapılandırıldı. MLP Care, bugün 17 şehirdeki 28 hastanesinde, 2.258 doktor, 21.300 çalışanıyla yılda ortalama 7 milyon hastaya hizmet veriyor.
Yönetim Kurulu Başkanımız Muharrem Usta. Yapılanma içinde zaman zaman yabancı fonlarla paydaşlıklarımız oldu. Yine olabilir. Sancak ailesinin de bir bölüm hissesi mevcut.
MLP Care grubuna gelişiniz ve aidiyetiniz nasıl gelişti?
1978 doğumluyum. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak aile hekimi olarak meslek hayatıma başladım. MLP Care bünyesine ilk olarak 2008 yılında Bahçelievler Medical Park Hastanesi'nde girdim. 2010 yılında Başhekim oldum. 2014-2015 yıllarında MLP Care Grubu merkez ofisinde Hekimlik Hizmetleri Direktör Yardımcılığı görevini üstlendim. 4 ay kadar Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde Medikal Direktör Vekilliği pozisyonunda çalıştım. Şimdi de İstinye Üniversite Hastanesi’nde başhekimlik görevimi sürdürüyorum.
İstinye Üniversite Hastanesi'nin fiziki özelliklerini ana hatlarıyla öğrenelim.
Hastanemizin yaklaşık 62 bin metrekare kapalı alana sahip. Çok merkezi bir noktada olan İstinye Üniversitesi Hastanesi’ne ulaşım olanakları da çok çeşitli.
307 yatak kapasitesine sahibiz. Bina kompleksimiz içinde ayrıca 16. katta 1800 metrekare rezerve edilmiş bir alanımız var. Bu alanın ilerleyen zamanlarda yatan hasta için kullanılması halinde yatak kapasitemiz 400’e kadar çıkabilir. Dolayısıyla yatak kapasitesi ve sunulan hizmetler göz önüne alındığında bölgede öne çıkan bir hastane konumunda olduğumuzu söyleyebilirim. Bu bölgede böylesine büyük yatak kapasitesine sahip başka bir özel hastane mevcut değil. Büyüklük açısından da sayılı üniversite hastaneleri arasında yer alıyoruz.
Hastanemizin ayrıca sivil havacılık ruhsatı olan, helikopter ambulansların iniş yapabileceği bir helikopter pisti var. Trakya Üniversitesi’nden sonra, bu tür imkanlara sahip ilk sağlık merkeziyiz. Dolayısıyla Trakya bölgesinden de çok hasta bekliyoruz.
Kadın doğum ve pediatri konusunda iddianız neye dayanıyor?
Bir hastanenin gücünü simgeleyen iki ana dal; Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıklarıdır. Yani bebek, çocuk ve ergenlerin hastalıklarıyla ilgilenen tıp bilimleridir.
Kadın doğum kulvarında sekiz kişilik çok profesyonel bir ekibimiz var. Kadın doğumun üroloji, onkoloji tarafları mevcut. Her branş için ayrı uzman hekimlerimiz görev yapıyor. Perinatoloji uzmanı yani ayrıntılı USG ile gebelik takibi yapan hekim arkadaşımız, doğum ekibi, bebek takibi, gelişim uzmanı derken altı kişilik özel eğitimli kadromuz konu ile ilgileniyor.
Ekibimiz homojenik bir yapıda. Doğuma odaklanan, kadın hastalıklarına odaklanan hekimlerimiz bilgi ağları doğrultusunda profesyonel uygulamalara imza atıyor. Pediatri bölümümüzün yan dallarından olan; çocuk nöroloji, çocuk kardiyoloji, çocuk metabolizma hastalıkları, çocuk romatoloji, çocuk endokrinoloji, çocuk nefroloji gibi dalları üzerinde, her biri alanında akademik ünvan almış, yetişmiş hekimlerimiz hizmet veriyor. 14 yan dalın 12 tanesinde aktifiz. Yeni doğan ünitemize yeni doğan uzmanımız bakıyor. 23 küvözümüz var. Bunlardan üçü izolasyonlu. Enfeksiyona karşı tam korumalı. Müşahede odalarımız da yüksek donanımlı.Kamu tarafımız çok güçlü.Çocuk kemik iliği nakli konusunda Türkiye'de grup olarak lider durumdayız. Örneğin çocuk romatoloji konusunda ülke genelinde görev yapan hekim sayısı 100’ü geçmez.
Çok özel bir alan olduğu için bu konuda uzman hekim bulmak oldukça zordur. Bunların yanı sıra girişimsel kardiyoloji, koroner anjiyografi, anjiyoplasti, koroner stent, balon ve valvuloplasti gibi kalıcı kalp pili takılması ve elektrofizyoloji gibi çalışmalar yapıyoruz. 0-1 aydan başlayan yeni doğan grubumuzdan, bir aydan sonra çocuk grubundan, 16-17-18 yaşlarına kadar her dönemin çocuğuna kadar ilkeli sağlık çözümleri sunuyoruz.
Hekim, hoca, akademisyen kadronuzu tanımlar mısınız?
Normal standartlarda, özel hastane hekim kadrosunun dörtte biri akademisyen, yani doçent ve profesörlerden oluşmalıdır. Üniversite hastanesinde bu oran üçte ikiye kadar çıkabilir. İstinye Üniversite Hastanesi'nde bu oranın çok iyi seviyelerde temsil edileceğini söyleyebilirim. Hastanemizin açılmasını bekleyen önemli sayıda akademisyen, bölgedeki kamu ve eğitim araştırma hastanelerinde çalışıyor durumda. Onların İstinye Üniversite Hastanesi’nin bünyesine katılmaları için belli prosedürler söz konusu. Grubumuz bünyesinde çok sayıda hekim görev yapıyor. Dolayısıyla hemen her branşta uzman hekimleri farklı hastanelerimizde görevlendirme imkanına sahibiz. Çok yakında istediğimiz isimlerin de kadromuza katılmasıyla birlikte hekim sayımız 200’e ulaşacak. Biz de bu kadronun üçte ikisinin akademisyenlerden oluşması için ciddi çaba sarf ediyoruz.
Verileriniz ve göstergeleriniz oldukça parlak görünüyor. Bu imaj zenginliği sizlere ekstra bir sorumluluk yüklüyor mu?
Tıp alanında Türkiye'de devrim niteliğinde çalışmalar ortaya koymaya çalışıyoruz.. Sosyal tabaka ayırt etmeden, her kategoriden hastamıza eşit şartlarda sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.
. Önümüzdeki dönemde Florya ve Aydın’ın ardından Pendik ve Mersin hastanelerimizi de hizmete sokmayı planlıyoruz. 2017 yılında toplam 33 hastaneye ulaşmayı hedefliyoruz. Hastaneler belirli büyüklük ölçeğine eriştikten sonra sosyal projelere de adım atmak mecburiyetinde. Üniversite, bu mantığa katkı sağlayan son nokta. Daha üst bir hedef yok. Türkiye'nin en büyük sağlık grubuyuz. Vatandaşlarımız, daha küçük ölçekli hastanelerde bulamadığı bir çok farklı hizmet türünü ve ürünü aynı sağlık kurumu içinde alıyor olmanın rahatlığını yaşayacak.
“Liv Concept”i üniversite kimliğiyle aynı koridorda buluşturmayı nasıl başardınız?
İstinye Üniveriste Hastanesi’nin bir diğer önemli özelliği de adını “Leading İnternational Vision” (Sağlıkta Uluslararası Vizyon) prensibinin baş harflerinden alan; ileri tanı ve tedavi yöntemlerini dünyayla eş zamanlı kullanan LIV Hospital’ın uluslararası standartlardaki hizmet anlayışını sunacak olması. “LIV Concept” adıyla sunulan bu hizmetle İstinye Üniversite Hastanesi, bölgenin sağlıkta kalite beklentisi ve ihtiyacına da yanıt verecek.
LIV, anlam olarak, butik ve özel bir sağlık hizmetini kapsıyor. Kendi içinde kapalı bir sistem. Belirli bir hasta grubuna hitap ediyor ve bu kitleye yönelik sağlık hizmetini hedefliyor. Özel sağlık sigortası dahilindeki hastalar için düşünülmüş bir konsept. Hekimlik hizmetleri aslında reel bazda her yerde aynıdır, fakat konsept farklılıkları bu ayrımları belirliyor. Üniversitenin içine ''LIV'' kavramını koymak kolay olmazdı. Ancak tahminlerimizin de üzerinde başvuru aldık. LIV, çağrı merkezi, resepsiyonu, karşılama elemanları, hizmet takımı, poliklinikleri, yatan hasta katı, personel kıyafetleri ayrı olan bir konsept. Sistem randevulu hastaları kabul ediyor.
Check-up alanı ayrı. Hasta kat kat dolaşmıyor. Konsantre ve butik bir hizmeti en konforlu haliyle almış oluyor. Üniversite hastanesi olduğumuz için her birimde, her içerikte en iyisi olmalıyız. İki ameliyathanemiz robotik cerrahiye uyumlu olarak hazırlandı. Robotik cerrahi planlamamız içinde.
Genç ve girişimsel tecrübesi yüksek bir hekim kadrosuna sahibiz.
Üniversite öğrencileri hangi aşamadan itibaren sisteme dahil olacaklar?
Klinik bilimlerde asistan ve öğrenci eğitimlerimiz olacak. Tıp Fakültesi öğrencileri 3. sınıftan itibaren hastanemizde uygulamalı eğitim ağına katılacaklar. Afiliasyon kurumu değiliz.
Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’yiz. Alanında çok değerli hocalarımız ile yeni nesil doktorlar, yeni nesil doçentler yetiştireceğiz. Girişimci medikal kadrolar ile tıbbi başarılara erişeceğiz. 2017 yılının herkes için sağlık, ülkemiz için barış ve huzur, insanlık için iyilik, güzellik ve müjdeler getirmesini temenni ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
POPÜLER HABERLER |
|
|
|
|
SON HABERLER |
|
|
|
|
|
|