Başakşehir Sular Vadisi, Başakşehir 4. ve 5. etabı birbirinden ayıran, 547 dönüm park rekreasyon alanı üzerine kurulu bir vadi. 383 dönümü yeşil alan, 150 dönümü yürüyüş yolu, bisiklet parkurları, dinlenme noktaları, oyun sahaları ve sosyal tesisler, 14 dönümü ise dere ve havuzlardan oluşuyor.
|
abortion pill buy where can i buy the abortion pill online online Sular Vadisi hizmet yetkisi 2013 yılı Ekim ayında imzalanan özel bir protokolle İBB'den, Başakşehir Belediyesi'ne geçti.
Vadi, şiddetli yağışlarda sel suları altında kalıyor.
Mevcut su tahliye sistemleri ve gider tedbirleri, yoğunlaşan su kütlesi karşısında çaresizlik yaşanıyor.
AÇIK KANAL UYGULAMASI NE OLDU?
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bu ciddi problemin çözümlenmesi adına, Sular Vadisi'nin bir bölümünün ''Açık Kanal'' haline getirileceğini söylemişti.
Sosyal alan olarak imalatı yapılan bir noktanın alt yapı yetersizliği sebebiyle sel suları ile kaplanmasının önüne geçilmesi gerekirdi. Ancak, çalışmalar ifade edildiği ve söylendiği gibi gelişmedi.
Önceki dönemde yaşananlardan ders çıkarılamadığı belliydi.
Sular Vadisi kavşağında marketlerin, işyerlerinin suyla kaplanması hafızalardan sınır dışı edilmişti.
DOĞA AFFETMEZ
Üstüne üstlük şimdi başka bir tehlike daha var.
Kuzey Marmara Otoyolu'nun önemli bir ayağı, Başakşehir Devlet Hastanesi'ne 100 metre yakın mesafeden geçiyor.
Sular Vadisi'nin hemen üzerinde bulunan, Aşiyan, Yeniköy, Hisar, Salacak ve Özkaymak sitelerinin orta bölümünden ilerleyerek, yaklaşık 4 bin konutu etkisi içine alan geniş bir tehlike çemberini etki altına alıyor.
Bölge sakinleri ''Vadide otobana hayır'' diyerek 10 bine yakın imza toplayarak karara karşı çıksalar da, inşaat kendi doğrularıyla ilerliyor.
Sürekli gelişim gösteren bölgenin tam ortasında kalan Sular Vadi'si yaklaşan kış mevsimi öncesi sıkıntılı günler bekliyor.
|