Yazdır  
BAŞAKŞEHİR'in yeni gözdesi İSLAM AKADEMİSİ

Yanlış okumadınız.
Yanlış anlamadınız.
Başakşehir İslam Akademisi, belediye başkanı Mevlüt Uysal ve ekibinin öncülüğünde kaydettiği gelişimlerle dudak ısırtıyor. Başakşehir 1.Etap'ta 80 milyonluk Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin hemen arka sokağında 2016 yılının başlarında faaliyete geçen şeriatçı akademi, radikal din eğitimi veren yapısıyla, toplum düzenini İslam esaslarına göre düzenlemek misyonuyla ve tamamen kara çarşaflı kız öğrenci, fesli, takkeli erkek öğrenci karmasıyla din temelli eğitim yuvasının şımarık, cüretkar tavrını sergiliyor.

deltasone

deltasone slimyslugs.ch
Finans, lojistik, konuşlanma, örgütlenme, kaynak aktarımı, genişleme, hacimlenme konusunda Başakşehir Belediyesi'nden tam destek alan gerici kurum, belediye imkanlarıyla yapımı süren yeni hizmet binasının açılmasını heyecanla bekliyor.

YAZ TATİLİ YOK
Başakşehir İslam Akademisi halen yüz öğrenciye eğitim veriyor. Öğrenciler ilk yıl Arapça dili öğrenmek için hazırlık sınıfı okuyor. Akademi 2016 senesinin Ocak ayında aksiyon aldığı için, bir dönem kaybetmemek ve arayı kapatmak adına kurum yaz sezonunu da eğitimle geçiriyor. İlk yıl olması nedeniyle tercih edilen yoğunlaştırılmış  program, gelecek sene itibarıyla normal akış seyrine dönecek gibi görünüyor.

Akademinin sözde yöneticisi aslen Suriye'li, ancak TC vatandaşlığına geçirilen Abdullah bey.
Çok az Türkçe biliyor. Akademi bünyesinde Türkçe konuşulması yasak. Eğitim dili de, iletişim dili de, sosyal yaşam dili de Arapça. Sözde akademisyenlerin çoğu Suriye'li.
Eğitmenler de doğal olarak Arapça konuşmayı tercih ediyor.
Başvurulan ikinci dil seyrek te olsa İngilizce.

DENKLİK YOK
Başakşehir İslam Akademisi lise sonrası öğrenci kabul ediyor. Türkiye'de geçerli sınav sistemine uyum ve YÖK mevzuatına bağlılık gibi kriterler devre dışı. Formasyon tanımları yok. Denklik özelliği mevzu bahis değil.

Bu konuda bir pürüz görülmediği için herhangi bir başvuruda bile bulunulmamış. Adı akademi olsa da, kadro yapısı, işleyişi, kurumsal tarzı, klasik akademi anlayışından hayli uzak.

Geri planda, her yaştaki çocuklar için, orta seviye ve kapsamlı düzeyde dini kurslar ve programlar düzenleme gayesi yatıyor. Arapça hazırlık eğitiminden sonra, İslami ilimlerde branşlaşma ve ihtisas bölümleri devreye giriyor. Öğrencilerin çoğu ya mülteci, ya da yatılı Kur-an kursu çıkışlı öğrenci kitlesi.
Haber ile ilgili geniş çaplı dosya çalışmamızı gazetemizin yeni sayısında bulabilirsiniz.
ZerParola Gazetesi ÖZEL HABER