Yazdır  
ÜNİVERSİTEYE CEMAAT ENGELİ
Başakşehir'de inşaat çalışmaları devam eden Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin açılış tarihi ve iş programları sürekli değişikliğe uğruyor.

buy abortion pill espana

buy abortion pill espana dearteaga.es

Merve Vakfı kuruluşu olan Murat Hüdavendigar üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti Başkanı Yusuf Deveci, projenin fikir babası olarak nitelendirdikleri Fethullah Gülen Hoca'ya her platformda şükranlarını sunuyor, hizmetinde olduklarını vurguluyor.

17 Aralık sürecinin ardından hükümetle cemaat arasında başlayan sürtüşmenin, Fethullah Gülen'e bağlı hizmet hareketinin temsilcisi olarak görülen firma ve kurumlara yönelik baskılarla boyut kazanması, Murat Hüdavendigar üniversitesi'nin Başakşehir'deki geleceğine yönelik belirsizlikleri de kamçılıyor.

2012 yılında tüzel kişiliğini, 2013 yılında da YöK onayını alan üniversite, bu yıl başlatılması planlanan eğitim projelerini sürekli erteliyor.

Kurumdan aldığımız bilgiye göre üniversitenin ilk üç bölümü 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Sultangazi Yerleşkesi'nde faaliyetlerine başlayacak.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Psikoloji Bölümü'ne seçilecek öğrenciler hazırlık sınıflarını Amerika'da tamamlayacak. Bir yıl sürecek hazırlık sınıfının ardından Türkiye'de devam edecek üniversite programında dersler İngilizce olarak okutulacak. Türk Dili ve Edebiyatı ise üçüncü bölüm olarak hizmet sunulacak.

BAŞAKŞEHİR YERLEŞKESİ SIR GİBİ

Murat Hüdavendigar üniversitesi'nin Başakşehir yerleşkesinde 120 bin metrekare alana yayılan inşaat çalışmaları şimdilik devam ediyor.

Beşbin öğrenci kapasiteli yerleşkenin 2014 yılının Eylül ayına kadar hazırlanarak aktif hale getirilmesi hedeflense de, siyasi kararların ağırlığında huzursuzlukla ilerleyen kritik zeminde, hükümet-cemaat çekişmesinin giderek tırmanıyor olması, bürokratik bazı pürüzleri de beraberinde getiriyor.

çalışmalarda, rektörlük binası, yurt katları ve fakülte bloklarında programlanan yapılaşma ve inşaat planlarının çok gerisinde kalınırken, kongre merkezi, kapalı otopark, kütüphane ve ortak kullanım alanlarına hemen hemen hiç dokunulmaması da sıkıntının farklı bir yüzünü ortaya seriyor.