Yazdır  
HER ŞEY ŞAHİNTEPE İÇİN
Mehmet Pala.
Şahintepe’nin evladı.
Şahintepe’nin emektarı.
Şahintepe’nin aşığı.
 
Tokat ailesinden 20 köy derneğinin ortak iradesiyle Şahintepe mahallesi muhtar adayı.
Tecrübesiyle, deneyimiyle, bilgisiyle iddialı, projelerinin gücüyle ayrıcalıklı.
İşte sorularımız, işte cevapları;
 
--Tokat köy derneklerinin tek aday desteği nasıl oluştu?
Mahallemizde sevilen, tanınan, saygı duyulan bir esnafım.
Tokat’lıyım. Tokat köy dernekleri 2019 mahalli idareler seçimi Şahintepe mahallesi muhtarlık adaylığı sürecinde Mehmet Pala ismini uygun gördüler. Karacaören köyü derneğine bu konuda talepler iletildi. 20 Ocak günü bir pastanede dernek başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldik. Mahallemizin sorunlarına, sıkıntılarına, yaşamsal zorluklarına dair görüş alışverişleri gerçekleştirdik. Toplantı sonucunda ortak bildirge yayınlandı. Yapılan açıklama toplumsal irade beyanıydı.
Dernek sözcüleri Mehmet Pala ismi etrafında birleşildiğini ve 20.01.2019 gününden sonra çıkacak herhangi bir Tokat’lı adaya destek verilmeyeceğini ilan ettiler. Karacaören köyü-Yapalak köyü-Yaraş köyü-Güblüce köyü-Yaylayolu köyü-Alihoca köyü-Erenli köyü-Yücepınar köyü-Sekikışla köyü-Uzunöz köyü-Haramikışla köyü-Derekışla köyü-Bultu köyü-Emirdolu köyü-Kağızman köyü-Avulcu köyü-Ardıçpınar köyü-Iğdır köyü-Cellokışla köyü-Salur köyü dernekleri adaylığıma teveccüh göstererek dayanışma örneği sergilediler.
 
--Sizi tanımak isteriz.
1970 Tokat Zile Karacaören doğumluyum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme bölümü mezunuyum. Evliyim, iki kız çocuğum var. Mahalleye 1987 yılında geldim. O dönemde buralarda 40 ev bile yoktu. Yolların çamurunu, susuzluğu, ayazı, derdi, yoksulluğu en yakından yaşayan bir mahalle sakiniyim.
İnşaat işleri ile uğraşıyor olmam nedeniyle Şahintepe’nin yüzde 30’unda emeğim, katkım, imzam vardır diyebilirim.
 
--Muhtarlık yaptığınız dönemde mahallenin durumu nasıldı?
Şahintepe, 2002’de Güvercintepe’den ayrıldı. Aynı yıl bir muhtarlık seçimi yaşandı. Az farkla kaybettik. 2004 senesinde gerçekleşen yerel seçimlerde bu kez yarışı kazandım.
Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlıydık.
Muhtarlık görevinde beş yıl boyunca inanılmaz işler yaptım.
Olmaz denen şeyleri başardım.
Altyapı noksanlıkları insanları çok zorluyordu.
Uğur Mumcu Caddesi’nin sol tarafındaki 16 kilometrelik koridorun altyapısının imece usulüyle çözümlenmesinde koordinasyon görevi üstlendim. İçme suyu şebekesi için çelik borular döşedik ve mahallemize kalıcı bir hizmet hediye ettik.
O dönem imar olmadığı ve yerlerimiz tarla fonksiyonunda tanımlandığı için bu tip planları ve uygulamaları hayata geçirmek bürokratik zahmet gerektiriyordu. Kamuyla ve yerel belediye yönetimleri ile sağladığım iyi diyalogların etkisiyle Şahintepe mahallesine muhtarlık binasını, iki katlı sağlık ocağı inşaatını ve çocuk parkını kazandıran insanım. Gençleri uyuşturucu, tiner ve madde bağımlılığından uzak tutmak amacıyla toprak saha futbol turnuvaları düzenledim. Avcılar’a direkt toplu ulaşım imkanımız yoktu. Yaptığım koordinasyonlar neticesinde belediye otobüs hattı kondu. Bağcılar merkeze minibüs hattı açtırdık. Engellemelere rağmen, hizmette kalmasını sağladık. Yaptığım faaliyetleri anlatmaya kalksam günler yetmez.  
 
--Şahintepe’nin en önemli sorunu nedir?
İmar problemidir. Mahallemizin planları ada bazında yapıldı.
Vatandaş bundan çok rahatsız.
Çünkü, aynı ada üzerinde tanımadığımız 40-50 kişiyle ortaksınız.
Böyle mantık, böyle dağınıklık, böyle karışıklık olur mu?
İsteğimiz, en az 500 metrekarelik arsalar üzerinden tapuların birleştirilmesi. Ortak hisseyle ifrazların oluşturulması ve yerinde dönüşümün yapılması.
İmarın açılması, değişimin başlaması.
Emsaller yüksek tutulmalı ki, hak kaybı yaşanmasın.
Kanal İstanbul projesi, mahallemizi ve bölgemizi yakından ilgilendiriyor. Başka bir deyişle, elimizi kolumuzu bağlıyor.
İmar kapalı, geleceğimiz belirsiz.
Vatandaştan yana fayda sağlayacak mı?
Net değil.
Mega proje şans mı, şanssızlık mı göreceğiz.
 
--Son sözlerinizi rica edelim.
Şahintepe farklı illerden göç alan ve çok sayıda kimliğin, kültürel değerin temsil edildiği bir yer. İnsanların yaşam hassasiyetlerine, kriterlerine, geleneklerine saygılıyız. Mahallemizin şimdiki durumunu görünce içim yanıyor. Sorunlardan yıpranmış, çaresizlikten bunalmış, kaderine terk edilmiş ve yorgun. Şahintepe’yi hak ettiği güzel günlerle buluşturmak için muhtar adayıyım. Mahalle sakinlerimizin desteklerini ve dualarını bekliyorum. Bana oy veren, vermeyen herkese, kaliteli hizmet sunacağıma söz veriyorum. Kazandığımda, mahallemizin en kritik sorunu olan imar planlarının, insanlarımızın menfaatleri doğrultusunda kurgulanması ve yerinde dönüşüm modeli ile çözüme kavuşturulması adına sonuna kadar çalışacağımı ve konunun yakın takipçisi olacağımı şimdiden ilan ediyorum.

Arkadaşlarımla beraber hedefe ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.
Röportaj için teşekkür ediyor, herkese saygılarımı sunuyorum.