MÜEZZZİNOĞLU:Çanakkale ruhunun hekimleriyiz
|
Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen '100. Yılında Çanakkale Zaferi Sempozyumu'na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 1915'de tıbbiyenin hiç mezun veremediğini hatırlatarak, "Çanakkale savaşlarındaki hekimlerin, tıbbiyelilerin mücadelesi tarihin altın sayfalarına çok farklı bir şekilde geçmiştir. Sağlık Bakanı olarak 140 bin hekimimiz ile biz Çanakkale ruhunun hekimleriyiz" dedi.
|
Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Belediyesi'nin konferans salonunda düzenlenen '100. Yılında Çanakkale Zaferi Sempozyumu'nda konuştu. Çanakkale Savaşı sırasında 1915'te tıbbiyenin bir tek mezun veremediğini ifade eden Müezzinoğlu, bugün 140 bin hekimin Çanakkale ruhunun hekimleri olduğunu söyledi.
Müezzinoğlu, "Çanakkale savaşlarındaki hekimlerin, tıbbiyelilerin mücadelesi tarihin altın sayfalarına çok farklı bir şekilde geçmiştir. Bugün bu vesileyle Çanakkale'ye geçeceğim. 14 Mart Tıp Bayramı'nı bu sene Çanakkale'de kutlayacağız. O ruhu tüm tıbbiyelilerimizin, sağlıkçılarımızın hissetmesi ve onu yaşam tarzına yerleştirmesi hepimizin tarihi borcu ve görevidir" dedi.
"ÇANAKKALE RUHUNU 100 YIL SONRA ÇOK DAHA GÜÇLÜ HİSSETMEMİZ LAZIM"
Konuşmasında sempozyumun hazırlanması dolayısıyla Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a teşekkür eden Müezzinoğlu, Çanakkale zaferinin gelecek nesillere aktarılması adına sempozyumun önemine vurgu yaptı. Müezzinoğlu, "Bizim milletçe o medeniyet ruhunu Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında yeniden tekrar tekrar anlamaya, bütün boyutlarıyla fıtratımızın yani tıbbi tabiriyle genlerimizde ve DNA'mızda saklı olan değeri yeniden hissetmeye, anlamaya ihtiyacımız var.
Ülkemizin her bir köşesinde bu anlamda duyarlılığı çok daha iyi bir noktaya getirebilmek ve ruhu yeniden hissedip sahiplenmeyi mutlaka başarabilmeliyiz. Çanakkale ruhunun 100 yıl sonra çok daha güçlü ve farklı hissetmemiz lazım" dedi.
Mehmet Müezzinoğlu, "Bugün hemen yakın coğrafyamıza baktığımızda, mazlum ve mağdur milletlerin durumuna baktığımızda, hemen bu ülkenin milli iradesiyle oynanmak istenen oyunlara baktığımızda yine esasında arzu edilen istenilen bu medeniyet anlayışını yok etmektir.
Bizler ne pahasına olursa olsun o Çanakkale ruhunu kendi yaşam felsefemize mutlaka oturtmak ve milletçe bu milli beraberlik ruhuyla dünyanın, mazlumların ve mağdurların da ihtiyacı olan bu medeniyet anlayışını her geçen gün güçlendirmemiz lazım" diye konuştu.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'ın ev sahipliğinde açılışı gerçekleştirilen sempozyuma Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ile akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Öte yandan açılış konuşmaları öncesinde Cahit Altunay, Bakan Müezzinoğlu'na Çanakkale savaşlarının canlandırıldığı savaş galerisini gezdirdi.
|