29 Haziran 2025 Pazar günü 99. Gazi Koşusu heyecanı vardı.
Son yılların belki de en zayıf jenerasyonlu 3 yaşlı İngiliz atları bir araya toplanmıştı.
ZerparolaHaber ekibi olarak Veliefendi Hipodromu'na gidip yerimizi aldık.
Elli bini aşan muhteşem kalabalığın arasında, günün, geleneğin, rekabetin ve mirasa verilen değerin tadını çıkarmaya çalıştık.
22 atın yarıştığı 99. Gazi Koşusu'nu jokey Ahmet Çelik'in bindiği 6 numaralı Cutha isimli İngiliz atı kazandı.
Ancak, yarış sonucuna protesto çekildi.
Özellikle 9 numaralı ve 16 numaralı atların ilgilileri yarışın son metrelerinde usulsüz kulvar değişimi, tampon, temas ve faul yapılarak yarış sonucuna etki edildiğini iddia etti.
Yarış uzmanları ve otoriteler 16 numaralı ata haksızlık yapıldığı, 9 numaralı atın da bundan olumsuz etkilendiği yönünde görüş ifade etse de, 70-80 yaşındaki insanlardan oluşan Komiserler Kurulu yarışı inceledi ve yapılan protesto reddedildi.
Belki, yüksek bürokrasi karşısında kurumsal bir rezalet yaşanması istenmedi, belki de adaletin tesisi noktasında gerekli cesaret sergilenmedi.
Şampiyon bu kez alkışlarla değil, ıslık sesleri arasında kupasını aldı.
Büyük anlam ifade eden Gazi Koşusu'nun bu yıl tartışmalı kararlarla gündeme oturması yarışseverleri ve at sahiplerini derinden etkiledi.