Bahçeşehir Beşiktaşlılar Derneği muhteşem bir törenle sevenleri buluşturdu. Başkan Fikret Orman, kulüp yöneticileri ve çok sayıda popüler simanın eşlik ettiği açılış günü, şarkılarla, marşlarla, tezahürat ve sloganlarla herkesi coşturdu. Büyülü atmosfere tanıklık eden hanımefendiler, beyefendiler, aileler ve gönül verenler Beşiktaş aşkıyla yandı tutuştu.
|
Bahçeşehir’e büyük enerji, heyecan, renk ve güzellik katan derneğin emek sahipleri ile bir araya geldik.
Bahçeşehir Kartalları kimdir, gündeme iz bırakan faaliyetleri nelerdir, projelerin toplumsal kriterleri nasıl hedefler içerir, sorduk öğrendik.
Başkan Kemal Esen ve yönetim kurulu üyesi Metin Araz ile dostça söyleştik.
--Beşiktaş aşkınız nasıl başladı?
Kendimizi bildiğimizden beri Beşiktaş’lıyız. Siyah beyaz renklere ömür adamış insanlarız. Beşiktaşlılığı bir tutku, yaşam biçimi, sevda, feda, sonsuzluk ve mutluluk olarak adlandırıyoruz. Aşkımızı gelecek nesillere aktarabilmek adına koşulsuz çabalıyoruz.
--Derneğiniz kimlerden oluşuyor?
Beş kişilik bir yönetim kurulu oluşturduk.
Başkan Kemal Esen, Metin Araz, Özlem Ülgen, İlker Özen ve Murat Bozkurt ise yönetim kurulu üyeleri. Her birimiz işi olan, ticaretle uğraşan, toplumda tanınan sorumluluk sahibi insanlarız.
Üye sayımız şimdilik 150 civarında.
Nitelikli şekilde sayıyı artırmayı ve bünyemizi genişletmeyi amaçlıyoruz.
--Bahçeşehir’de Beşiktaş’lı potansiyel nasıl?
Oldukça fazla. Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarından daha yoğun diyebiliriz. Bu durum bizler için elbette onur verici.
Dernek olarak 6 aydır faaliyetteyiz. Bu süre zarfında iletişime geçebildiğimiz, etkileşime girdiğimiz insanları derneğimize kattık.
Küçük ve sağlam adımlarla ilerlemeyi öngörüyoruz.
Yakın gelecekte inanılmaz büyüyeceğiz.
--Derneğin ana amacı nedir?
Bugüne kadar kendi çevremizde olsun, değişik derneklerle işbirliği içinde olsun çok sayıda projeye katkı sunduk. Bahçeşehir’de Beşiktaş’a kalbini açan binlerce insan var. Geçmişte Siyah-Beyaz Derneği adı altında başarılı çalışmalar yapan arkadaşlarımız kente güzel bir not düşmüş. Biz de bu güçlü hareketi ileri taşımak istedik. Geleceğe nasıl bir emek koyabiliriz, yetişen nesillere Beşiktaş aşkını nasıl ve hangi yolla anlatabiliriz, bunun peşine düştük.
Çok hızlı, verimli ve etkin işler yaptık.
Ana amacımız, Beşiktaş’lılık kavramını kitlelere yayabilmek.
Bunu yaparken de toplumsal fayda ögesini öne çıkarabilmek.
Planladığımız çizgide devam ediyoruz.
--Ne tür projeler gerçekleştirdiniz?
Sağlık sorunu yaşayan genç kardeşlerimize, büyüklerimize, köy çocuklarına, ihtiyaç sahiplerine ulaştık. Lösemi hastası bir kardeşimize yatak odası takımı aldık. Yatağından perdesine kadar tüm detaylarını tamamladık. Gözlerindeki mutluluğu yaşamadan anlayamazsınız. 6 aylık zaman diliminde beş farklı ile giderek, 15 bine yakın kişiye Beşiktaş forması, bot, eğitim seti, mont ve çeşitli ihtiyaç malzemesi dağıttık. Her ilde ortalama birer hafta kaldık Okullara bire bir ulaşmak önemliydi.
Yaşadığımız tecrübeler bizi, daha üst hedeflere yönlendirdi.
--Bahçeşehir’de neler yaptınız?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde testili kızlar noktasından Gölet tören alanına kadar flamalı, bayraklı şekilde kitlesel yürüyüş gerçekleştirdik.
Bahçeşehir halkı alkışlarla hareketimize destek verdi.
Atatürk anıtına çelenk koyarak Ata’ya saygımızı ifade ettik.
--Hazırlık aşamasındaki projelerinizden söz edelim.
Bahçeşehir’e kaliteli bir kütüphane kazandırmak istiyoruz. Tamamen ücret dışı olacak bir projeksiyonda, çocuklarımız, gençlerimiz burada ders çalışsın, kitap okusun, internetten faydalansın diye arzu ediyoruz. Katkı sunmak isteyen dostlarımız kitap bağışlayarak, bilgisayar alarak, ekipman ya da teçhizat tedarik ederek bu onurlu projeye omuz verebilirler.
Ramazan ayında Darülaceze ziyaretimiz olacak. Oradaki 420 büyüğümüzle beraber iftar açacağız. Hepsine Beşiktaş forması giydireceğiz. Değişik sürprizlerle, minik hediyelerle onları mutlu edeceğiz.
Avcılar’da faaliyet veren Avader ile bölgedeki bakıma muhtaç çocuklara yönelik bir kampanya başlatacağız. Talep ve beklentilere göre koordinasyonumuzu sağlayacağız.
Eğitim bursu anlamında somut adımlarımız devam edecek.
Köy okulları ile olan yakınlığımız sürecek.
Anadolu’daki her kente, hatta Türkiye’deki 81 ile ulaşmak, erişmek ve Beşiktaş ruhunu işlemek amacındayız.
Bahçeşehir halkını dernek logomuzun yer aldığı bez çantalarla buluşturacağız. Pazartürk, Gölet Park gibi yoğun insan çeken noktalar çalışma alanımız olacak.
--Kent halkına mesajınız var mı?
Bahçeşehir Beşiktaşlılar Derneği lokali Loca Çarşı D blokta.
Burada hep beraber maç seyredeceğiz.
Ücretsiz ikramlarla, aidiyet ruhuyla, sohbet tatlarıyla günü güzelleştireceğiz. Para toplayan, ya da gelir peşinde koşan bir dernek olarak anlaşılmak, algılanmak istemiyoruz.
Kimseden maddi olarak bir yaklaşım beklemiyoruz.
Yaptığımız iş ortada.
Büyük özveri ve fedakarlıkla çalışıyoruz.
Yanımızda olan dostlarımızla beraber istediğimiz hacme ulaşabilirsek, dokunabildiğimiz çocuk sayısı 100’lerden 1000’lere yükselir. Gelin siz de destek verin. İhtiyacı olan insanlara ulaşalım.
Onlara Beşiktaş aşkını tanıtalım, anlatalım.
Yarınlarımızı siyah beyaz destanlarla donatalım.
|