.
 

Gündem
  Yorum Yap     Arkadaşına Gönder     Yazdır
     
online eğitim, online eğitimde internet sancısı,internet, sanal eğitim,uzaktan eğitim,

ONLINE EĞİTİMDE İNTERNET SANCISI


Covid-19 salgını, dünya genelinde etkisini artırarak devam ettiriyor. Sağlık, eğitim, ekonomi, çalışma alanlarında yaşanılan olumsuz şartlar birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de geniş boyutlu sorunlar yaratıyor.

Türkiye’de örgün eğitim sistemi içinde 18 milyondan fazla öğrenci 1 milyondan fazla öğretmen yer alıyor.
Salgının ortaya çıktığı Mart ayından bu yana gündeme oturan uzaktan eğitim modelinin eğitime yansıttığı etki hala tartışma konusu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan farklı açıklamalar, sürecin getirdiği belirsizlikler, altyapı konusunda yaşanılan aksaklıklar, yeni tepkilere başlık açıyor.
 
BİLGİSAYARI OLMAYAN NE YAPSIN?
Uzaktan eğitim, çevrimiçi eğitim ya da online eğitimin temel ihtiyacı bilgisayar ve internet erişimi.
Üç öğrencisi olan bir ailenin evinde üç bilgisayarı olması gerekiyor. İhtiyaç hissedilen internet paketinin maliyeti de ayrı bir sarfiyat.
Bakanlığın öğretmenlere verdiği 6 GB internet paketi, canlı dersleri kapsamıyor. Başka bir ifadeyle, canlı derslere katılan öğretmen, internet erişimi maliyetini kendi limitlerinden yönetmek zorunda.
18 milyon öğrencinin içinde 1.5 milyon öğrencinin bilgisayarının olmadığı, 5 milyona yakın öğrencinin ise internete tam verimlilikle ulaşamadığı öngörülüyor.
Öğretmen ve öğrencilerin internet ihtiyaçlarının doğru zamanlı ve sürekli karşılanamıyor olması, uzaktan eğitimdeki fırsat eşitsizliğini gözler önüne seriyor.
EBA’daki yoğunluk, erişimdeki zorluklar, ekipman ve teknoloji donanımındaki eksiklikler, yeni eğitim öğretim yılında fazlasıyla konuşulacak konular arasında.
 
EBA DOĞRU KARAR MI?
Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA programı iyi bir tasarım mı sorusu artık daha fazla soruluyor. Programın sistematik bir çalışmayla oluşturulmadığı, öğretmen, öğrenci ve velilerin kaderleriyle baş başa bırakıldığı gelen eleştirilerin başında yer alıyor.
Sosyoekonomik durumları yeterli olmayan, düşük gelir grubunda yer alan, yoksul ailelerin çocukları, tarım işçilerinin çocukları, dezavantajlı grupların çocukları uzaktan eğitim dünyasında eşitsizlik çemberinde kalıyor. EBA üzerinden gerçekleşen canlı derslere katılım doğu ve güneydoğu illerinde yüzde 15-20 gibi çok düşük seviyelerde.
MEB’in sunduğu dijital teknolojinin yetersizliği, öğretmenlerin büyük çoğunluğunun daha önce uzaktan eğitim deneyimi yaşamamış olması, ölçme ve değerlendirme kıstaslarında ortaya konulan farklı görüşler, tartışma konusu oluyor.
Yüz yüze eğitim müfredatıyla uzaktan eğitim müfredatının uyum sağlamaması başka bir mesele.
Uzaktan eğitime göre oluşturulmuş dijital materyal ve basılı yayın eksikliği geniş kesimleri etkileyen bir diğer problem.
EBA içeriklerinin kalitesi, yabancı diller konusundaki içeriklerin zayıf kalması, sistemin sürekli çökmesi, yeni dönemde yaşanılacak büyük sıkıntıların habercisi.

 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Yap






Bu habere henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap'a tıklayarak ilk yorumu sen yapabilirsin.









 
 
 
KÖŞE YAZARLARI
İbrahim Dinç
Selfie Siyasetçileri
Erol Turan
Eğitimde Küba Farkı
Esat Korkmaz
Maraş Katliamı
Ebru Öztürk
Kuruluştan Yükselişe
Şirvan Yücel
Merak Dedikleri
Hakan Zat
Muhalefet Meclis Üyeliği Ve Önemi
POPÜLER HABERLER
BOĞAZKÖY CAMİİ ...
​BAŞAKŞEHİR ŞER...
KAYAŞEHİR'DE ÇE...
ESTONŞEHİR KORU...
EKREM DUMANLI'D...
YENİ ŞEHRİN ESK...
BAHÇEŞEHİR GÖLE...
KADIN EMEĞİNE S...
BAHÇEKENT FLORA...
Tümü
SON HABERLER
ESENYURT'A ÖZGÜ...
ŞAHİNTEPE MUHTA...
YEŞİLKENT HALKE...
POTLAÇ KADIN DA...
Tümü
Haber bilgisinin gönderileceği e-posta adresini giriniz.
  Gönder  
 
  İptal  
 
 
rss facebook  Twitter

Gündem | E - Gazete | Köşe Yazarları | Vip Röportaj | Referanslar | Bize Ulaşın
ANASAYFA | FOTO GALERİ | VİDEOLAR | ANKETLER | KÜNYE | SİTENE EKLE | İLETİŞİM


Pikare 2025
Yeniliklerden Haberdar Olmak İçin
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional