.
 

Gündem
  Yorum Yap     Arkadaşına Gönder     Yazdır
     
Prof Dr Halil İbrahim Altınsoy, dünya göz,gözler yaşam anahtarı,çocuk, göz sağlığı, göz hastalıkları,

GÖZLER YAŞAM ANAHTARI

Uzmanlar, çocukluk dönemini kapsayan öğrenme, algılama, kavrama sürecinde, vücuttaki en önemli fonksiyonun görme duyusu olduğunu ortaya koydu. Görmenin öğrenmeye etkisi %83 dolayında. Eğitim dünyası, sosyalleşme ve birey olma kuşağında, görmenin yaşam kalitesine katkısı en üst sınırda.
GÖZLER HALLEDER
Sağlıklı göz yapısı, çocukluk evresindeki gelişim seyri ve gerçek potansiyelin açığa çıkabilmesi adına büyük önem taşıyor.  Göz sağlığına gösterilen özen ve düzenli kontrol, eğitim hayatına ve sosyal yaşam dokusuna olumlu yansıyor. Prof. Dr. Halil İbrahim Altınsoy altın kuralları anlatıyor;
 
İHMAL ETMEYİN
Dünya çapında yapılan araştırmalar, her beş çocuktan birinin teşhis konulmamış bir göz bozukluğu bulunduğunu ortaya koyuyor. Düzenli göz muayenelerinin gerçekleştirilmesi konusunda en büyük görev ailelere düşüyor. Okuldaki başarının istikrarlı olması, gelişim çağının efektif tamamlanması ve dış dünyanın farkına varılması sağlıklı göz yapısıyla mümkün olabiliyor.
Anne ve babaların bu önemli konuyu asla ihmal etmemesi gerekiyor.
 
SORUMLULUK ZAMANI
Henüz gelişme aşamasında ortaya çıkan göz problemlerinin, tedavi edilmediği takdirde, ilerleyen dönemlerde geri dönüşü olmayan pek çok etkiyle karşılaşması olası. Yetişkinler ve çocukların göz yapısı ve göz sağlığına dair ihtiyaçları ayrı özelliklere sahip. Çocuk göz sağlığı konusunda karşılaşılan sorunların büyük bir bölümü, gelişim döneminde yaşanan problemlerden kaynaklanıyor. Göz tembelliği, kırma bozuklukları ve şaşılık gibi sıklıkla gözlemlenen sağlık sorunları, ilerleyen dönemlerde okul başarısından sosyal etkileşimlerine kadar pek çok farklı olumsuzluğa yol açabiliyor. Okul dönemindeki çocukların yılda bir kez düzenli göz muayenesiyle kontrol edilmesi hayati değer taşıyor.
 
GÖRME SİSTEMLERİ GELİŞİRKEN
Çocukların görme sistemleri, ilk yıllarda gelişiyor. Özellikle göz tembelliği, yedi yaşın öncesinde tedavisi yapılması gereken bir rahatsızlık. Kritik hastalığa 10 yaşına kadar müdahale edilebiliyor. Çocuk göz rahatsızlıkları arasında, şaşılık ve göz tembelliği, ebeveynler veya öğretmenler tarafından kolayca anlaşılıyor. Fark edilmediğinde, sorun büyüyor, risk artıyor. Kişinin, ilerideki yaşamını doğrudan etkileyecek, hatta ait olduğu iş kolundaki verimini azaltabilecek sonuçlar doğabiliyor.
 
BELİRTİLERİ ÖNEMSEYİN
Okul çağındaki çocuklarda dikkat edilmesi gereken başlıca göz rahatsızlıkları ve belirtiler günlük yaşamdaki dengeden başlıyor. Sosyal davranışlar negatif hale geldiğinde, göz problemleri tartışmaya açılıyor. Televizyon ve kitaplara sürekli yakınlaşarak takip etmek, okunan yazıların parmakla izlenmesi, daha net görmek için kafayı yana yatırmak, gözlerin sıklıkla ovuşturuluyor hale gelmesi, ışığa karşı hassasiyet, bir gözü kapatarak okumak, ağır baş ağrıları ve bilgisayar kullanırken zorlanma, ana belirtiler olarak kabul ediliyor. Söz konusu göz problemlerini yaşayan çocuk, ödevlerini yapmak istemiyor. Zamanla çalışma arzusu yok oluyor ve ders notları düşüşe geçiyor. Aşırı huzursuzluk, davranış bozuklukları, sinirlilik hali üst seviyeye tırmanıyor. Bu tip görünüm ve tepkilerle karşılaşan ailelerin, zaman kaybetmeden çocuklarını göz muayenesine götürmesi gerekiyor.
 
Yorumlar
Yorum Yap






Bu habere henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap'a tıklayarak ilk yorumu sen yapabilirsin.









 
 
 
KÖŞE YAZARLARI
İbrahim Dinç
Selfie Siyasetçileri
Erol Turan
Eğitimde Küba Farkı
Esat Korkmaz
Pandora’nın Kutusu
Ebru Öztürk
Kuruluştan Yükselişe
Şirvan Yücel
Merak Dedikleri
Hakan Zat
Muhalefet Meclis Üyeliği Ve Önemi
POPÜLER HABERLER
BOĞAZKÖY CAMİİ ...
​BAŞAKŞEHİR ŞER...
KAYAŞEHİR'DE ÇE...
ESTONŞEHİR KORU...
EKREM DUMANLI'D...
YENİ ŞEHRİN ESK...
BAHÇEŞEHİR GÖLE...
BAHÇEKENT FLORA...
KADIN EMEĞİNE S...
Tümü
SON HABERLER
TELEFON DOLANDI...
ESENYURT BAŞAKŞ...
ELEKTRİKLİ ARAÇ...
ORHANGAZİ MUHTA...
Tümü
Haber bilgisinin gönderileceği e-posta adresini giriniz.
  Gönder  
 
  İptal  
 
 
rss facebook  Twitter

Gündem | E - Gazete | Köşe Yazarları | Vip Röportaj | Referanslar | Bize Ulaşın
ANASAYFA | FOTO GALERİ | VİDEOLAR | ANKETLER | KÜNYE | SİTENE EKLE | İLETİŞİM


Pikare 2024
Yeniliklerden Haberdar Olmak İçin
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional