.
 

Gündem
  Yorum Yap     Arkadaşına Gönder     Yazdır
     
başakşehirde sosyal proje, başakşehir haberleri, bahçeşehir haberleri

​ BAŞAKŞEHİR'DE SOSYAL PROJE

İstanbul kültür haritası ve sanatsal üretim verilerine göre, Başakşehir ilçesi sosyal projeler ve toplumsal örgütlü fikirler adına İstanbul'un en geri kalmış, bırakılmış ilçesi. Başakşehir Kaymakamlığı, Başakşehir Belediyesi, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve benzeri kamu kurumlarının halkın genelini kapsayan proje üretimleri neredeyse sıfır noktasında.


Sivil toplum örgütleri, dernekler, platform ve inisiyatifler ise kendi eylemlilik durumlarının dışına çıkamamanın, dayanışma sağlayamamanın ve politik muhalefet etiketi yapıştırılmadan, dayatmaya uğramadan gelişim sağlayamamanın ağır çıkmazında.

Resmi nitelikli kamu ağı, bakanlıklardan gelen yazıyla talimatı geçilen etkinlik ve anma, kutlama programları dışında, ülkenin güncel, aktüel, kültürel akışına dair hiçbir özgün deneyim ortaya koyamıyor. Örneğin tüm Başakşehir'linin ilçe aidiyeti kazanacağı bir kent fuarı, ya da halk buluşması veyahut eğitim, sağlık, sanat etkileşimi yaşanmıyor. Mevcut kamu kaynakları, merkez siyasi iktidarın radarında, tasarımı eksik minör proje denemeleriyle gündem dolduruyor.

YOZLAŞMAYA DOĞRU
Başakşehir'in kültürel, sanatsal ve sosyal ruhunun eksikliği nasıl aşılabilir? İlçede iş üreten dernek ve sivil odaklar bir araya nasıl gelebilir? Sayısı 600'e varan toplumsal bileşimler, siyasetin kumandasından kurtulup hangi yöntemlerle kent yararına çalışan faydalı dinamikler haline getirilebilir? Mazisi on yıla yaklaşan bir ilçede kurulan tek üniversite Bilal Erdoğan'ın İbn Haldun Üniversitesi. Onunda önemli bir bölümünün sahibi, rabıta ül İslam finansının yeşil sermayesi. Alevi yurttaşların kültürel yaşam düzenekleri ve dini ritüelleri neredeyse yosun tutmuş durumda. Alevi kitlelerin projelendirdiği hiçbir festival çağrısına, sanat programına yasal izin çıkmıyor. Folklör ekibi gösterisi bile siyasi sembolle özdeşleştiriliyor. İlçede sanatçı yetişmiyor. Başakşehir, İstanbul'un kültürü yoz, sosyal yaşamı yoz, üretimi kurak, yaşam rengi soğuk ilçesi olarak sevimsizliğini koruyor.
İstanbul kültür haritasının en sığ bölgesinde yaşıyor olmak, evrensel, çağdaş değerlerin özünü fazlasıyla zedeliyor.
 
Yorumlar
Yorum Yap






Bu habere henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap'a tıklayarak ilk yorumu sen yapabilirsin.









 
 
 
KÖŞE YAZARLARI
İbrahim Dinç
Selfie Siyasetçileri
Erol Turan
Eğitimde Küba Farkı
Esat Korkmaz
Maraş Katliamı
Ebru Öztürk
Kuruluştan Yükselişe
Şirvan Yücel
Merak Dedikleri
Hakan Zat
Muhalefet Meclis Üyeliği Ve Önemi
POPÜLER HABERLER
BOĞAZKÖY CAMİİ ...
​BAŞAKŞEHİR ŞER...
KAYAŞEHİR'DE ÇE...
ESTONŞEHİR KORU...
EKREM DUMANLI'D...
YENİ ŞEHRİN ESK...
BAHÇEŞEHİR GÖLE...
KADIN EMEĞİNE S...
BAHÇEKENT FLORA...
Tümü
SON HABERLER
ESENYURT'A ÖZGÜ...
ŞAHİNTEPE MUHTA...
YEŞİLKENT HALKE...
POTLAÇ KADIN DA...
Tümü
Haber bilgisinin gönderileceği e-posta adresini giriniz.
  Gönder  
 
  İptal  
 
 
rss facebook  Twitter

Gündem | E - Gazete | Köşe Yazarları | Vip Röportaj | Referanslar | Bize Ulaşın
ANASAYFA | FOTO GALERİ | VİDEOLAR | ANKETLER | KÜNYE | SİTENE EKLE | İLETİŞİM


Pikare 2025
Yeniliklerden Haberdar Olmak İçin
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional