Başakşehir Belediyesi, down sendromlu gençler için “Engelsiz Kafe” projesini hayata geçiriyor.
|
Kayaşehir’de imalatı devam eden Başakşehir Engelli Rehabilitasyon Merkezi (BERM) içinde hizmete sunulacak kafenin, engelsiz yaşama destek hamlesine önemli katkı yapması bekleniyor.
ÖĞRENCİLER HEYECANLI
Başakşehir Özel Eğitim İş Uygulaması Merkezi’nde eğitim gören down sendromlu öğrenciler, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nu makamında ziyaret etti. Başakşehir Özel Eğitim İş Uygulaması Merkezi Müdürü İlker Şendoğdu ve öğretmenleri eşliğinde başkanla görüşen engelli gençler, kendilerine gösterilen ilgi karşısında keyiflendi. Okul Müdürü Şendoğdu, merkezde 105 engelli öğrencinin eğitim aldığını, 10 öğrencinin ise down sendromlu olduğunu belirtti.
YAŞAM KALİTESİ YÜKSELTİLMELİ
Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini vurgulayan Yasin Kartoğlu, engelli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek zorunda oldukları söyledi. Ve ekledi; ‘’Kayaşehir’de inşa edilmekte olan, ağır ve mental engellilerin eğitim, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini aynı anda alacağı engelli rehabilitasyon merkezimiz, 2018-2019 sezonunda eğitim vermeye başlayacak.
Engelli bireylerin yaşam konforlarını iyileştirmek, sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak için her türlü desteği veriyoruz. Merkezimiz, 16 bin metrekarelik alanı ile, Türkiye’nin en büyük engelli merkezi projesi olacak. Son teknoloji ve tekniklerle donatılmış komplekste, uzay terapi, duygusal algı, duygusal bütünleşme ve robotik rehabilitasyon odaları yer alacak.’’
DUYGU SAĞANAĞI
Engelli öğrenciler, çeşitli ifadelerle bezenmiş döviz ve pankartları hep birlikte açtı. ‘Engelsiz bir dünya için el ele’, ‘Eksik değil fazla’, Engel değil destek olun’, ‘Paylaşmaya var mısınız’, ‘Gerçek sevgi kromozom saymaz’ ve ‘Hayat birlikte güzel” sloganları, duygu dünyalarının anlatımıydı. Üzerlerine giydikleri tişörtlerde ise, ‘Her Semte Engelsiz Kafe’ yazısı vardı. Çağrıya duyarsız kalmayan Kartoğlu, Engelli Rehabilitasyon Merkezi (BERM) projesine ‘’Engelsiz Kafe’’ bölümünün de ekleneceğini açıkladı. Alkışlar ve tebrikler mutluluk adınaydı.
Başakşehir Belediyesi’nin başlattığı bu akım, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 70 bin down sendromlu birey için yeni bir umut ışığı yaktı.
|