.
 

Sağlık
  Yorum Yap     Arkadaşına Gönder     Yazdır
     
obezite,diet,şişmanlık,yalnış beslenme,

OBEZİTEYE ESİR OLMAYIN

Dünya sağlık otoritelerinin üzerinde en çok durduğu sağlık problemlerinin başında obezite geliyor. Şişmanlık, önlenebilir ölümler arasında, sigaradan sonra ikinci sırada.
Obezite tedavisinde kolektif, organize bilincin önemi artık daha fazla     tartışılmaya başlandı. Toplumun sağlıklı yaşam konusunda doğru   bilgilendirilmesi, bireyin kendisini tanıması ve sağlığa bağlı kriterlere   bütüncül bakması, tedavi ve çözümler konusundaki başarıyı artırdı.

ADIM ADIM SAĞLIĞA
Obezite ile baş edebilmenin çeşitli aşamaları var.
1.     Adım: Güvenilir gıdaya yeterli erişimin sağlanması. Toplumun bir çok kesiminde, her eğitim ve gelir düzeyindeki kişilerde, bu konudaki güvensizlik oranı çok yüksek.
2.     Adım: İnsanlar, gıdanın satışa konması ve doğru işlenmesi noktasında ciddi endişeler taşıyor. Gıda tercihinden, satın alma sürecine,  hazırlık aşamasından, tüketime kadar tüm evrelerde bütüncül bilince sahip olunması gerekiyor. Hangi gıdanın ne zaman alınacağı, mutfakta nasıl işleneceği, masaya nasıl uyumlu bir menüyle getirileceği gibi hususlara dikkat edilmek zorunda.
3.     Adım: Kişinin beslenme gerçekliğinin, gıda talebinin, enerji gereksiniminin doğru tahlil edilmesi şart.
4.     Adım: Bir önceki adımları periyodik eğitimlerle içselleştiren kişi, gıdayı, beslenmeyi, bedeninin ihtiyaçlarını doğru değerlerle öğrenmeye başlıyor. Yaşamının hiçbir dönemimde şişmanlık/ obezite riski yaşamıyor.
 
SONRASI KOLAY
Hangi gıdanın, hangi zamanda alınacağı ve ne kadar  tüketileceği öğrenildikten sonra, günler verimli ve mutlu, yaşam keyifli ve huzurlu geçmeye başlıyor. Bilinçli beslenme kültürü, hem vücut, hem de ruh sağlığını olumlu etkiliyor.

ŞİŞMANLIĞIN TARİHİ
Buğdayda hibrit tohumlu tarımsal ekim 1940'lı yıllarda başladı. Toplumun büyük çoğunluğu günlük gıdanın  yaklaşık %60- 70’ini karbonhidrata bağladı. Hibrit tohumdan elde edilen yeni nesil buğdaydan üretilen unların genetik yapısı, iştahımızı çoğalttı. Teknoloji gelişti, kentleşme hızlandı.  Pastaneler, pizzacılar, hazır gıdacılar, simit mekanları etrafımızı sardı.
İş dünyasındaki stresli çalışma ortamı, genel mutsuzluk şartları, yaşam koşullarının ağırlığı, yanlış gıdalara yönelimi çoğalttı.

HAZIR GIDAYLA ASLA
Hazır gıda, işlenmiş, raf ömrü kaygısıyla tuz başta olmak üzere birçok katkı maddesi eklenmiş, gıda grubu demektir. Katkı maddeleri iştah açıcı özelliğe sahiptir. Zaman içinde bağımlılık yapar.


HAREKETSİZ KALMAYIN
Hareketsizlik, çağımızın en büyük sağlık sorunu. Oysa, insan bedeni mükemmel dizayn edilmiş makinenin uyumlu çalışan dişlileri gibi. Eklemler, kaslar düzenli olarak faaliyet üretmek zorunda. Bu dinamik sağlanmadığı zaman sağlıklı kan dolaşımına erişim zorlaşıyor. Yağ dokusu fazlalaşıyor. Kilolar birikiyor. 

ÇÖZÜMÜ VAR
Yeni dünya düzeninde uygulanabilir, sürdürülebilir bir beslenme modeli kazanmak mümkün. Öğretim teknolojileri bu konuda önemli fırsatlar sunuyor. Neşeli, sosyal verimliliği yüksek, sorgulayan, fark yaratan insanlar, düzenli ve sağlıklı beslenmenin nimetlerini yaşıyor. Kaliteli beslenme bilinci okul çağında başlıyor. Sistematik, bilimsel, doğru, kapsayıcı ve nitelikli eğitimlerle, yaşam boyu sağlıklı olmanın ve mutlu kalmanın temeli atılıyor.
 
 
Yorumlar
Yorum Yap






Bu habere henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap'a tıklayarak ilk yorumu sen yapabilirsin.









 
 
 
KÖŞE YAZARLARI
İbrahim Dinç
Selfie Siyasetçileri
Erol Turan
Eğitimde Küba Farkı
Esat Korkmaz
Pandora’nın Kutusu
Ebru Öztürk
Kuruluştan Yükselişe
Şirvan Yücel
Merak Dedikleri
Hakan Zat
Muhalefet Meclis Üyeliği Ve Önemi
POPÜLER HABERLER
ORGAN NAKLİ
​ CORONA BÜYÜK...
DÜNYA EPİLEPSİ ...
KIZAMIK KABUSU ...
BAĞIŞIKLIK SİST...
SAĞLIK, GÜZELLİ...
OBEZİTE İLE YAŞ...
OBEZİTEYE ESİR ...
TÜMÖRÜN ROTASI ...
Tümü
SON HABERLER
KIZAMIK KABUSU ...
DÜNYA EPİLEPSİ ...
DÜNYA EPİLEPSİ ...
ÇAM VE SAKURA'D...
Tümü
Haber bilgisinin gönderileceği e-posta adresini giriniz.
  Gönder  
 
  İptal  
 
 
rss facebook  Twitter

Gündem | E - Gazete | Köşe Yazarları | Vip Röportaj | Referanslar | Bize Ulaşın
ANASAYFA | FOTO GALERİ | VİDEOLAR | ANKETLER | KÜNYE | SİTENE EKLE | İLETİŞİM


Pikare 2024
Yeniliklerden Haberdar Olmak İçin
Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional